Radno vrijeme: Pon-Sub - 08 - 20h

Pozovite nas
+382 20 664 666
Posjetite nas
Grand poslovnice

SANTORINI 10 DANA

         SANTORINI  10 DANA 

      28.07. -06.08.2017.

SANTORINI - romantično grčko ostrvo koje predstavlja plavo-bijelu bajku, na jugu Kikladskih ostrvaEgejskog mora, magnet je za romantične duše. Svoj današnji izgled zahvaljuje vulkanskoj erupciji zbog koje je zapadni dio ostrva doslovno potonuo u morske dubine. Tako su nastale litice koje se udižu visoko iznad mora. Na kalderi su izgrađene plavo-bijele tradicionalne kućice s plavim kupolama koje obožava cijeli svijet. Vjekovima kruži stara legenda da je potopljeni dio kaldere skrivao ostatke kraljevstva Atlantide, grada obilja i sreće. Ovu drevnu ostrvsku  civilizaciju prvi je put spomenuo grčki filozof Platon. Posjetite ostrvo koje je s razlogom na  popisu željenih destinacija i poslušajte priče o izgubljenom gradu!!!!!!

 

1.DAN. PODGORICA - ATINA Polazak grupe sa parking  ispred Delta City-a u 09:00 h.Vožnja kroz Albaniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora grupe

2. DAN / ATINA - SANTORINI (ferryboat) Dolazak u Atinu (luka Pirej) u ranim jutarnjim časovima. Polazak trajekta za Santorini u 07:25h. Dolazak na Santorini u luku Atinios u 14:50h, odakle dalje autobusom stižemo do našeg krajnjeg odredišta, turističkog mjesta Perissa, koje je od glavnog grada Fire udaljeno 10km. Smještaj u hotel. Ovo egzotično ostrvo nastalo poslije erupcije vulkana Santorin. Kombinacija romantike, prirodnih ljepota sa najbojim žurkama po plažama i klubovima dobitna je kombinacija za ljeto 2017… Upoznajte jedno od najljepših grčkih ostrva egejskog mora. Ostrvo koje će vas ostaviti bez daha. Fira, Oia i drugi gradići i sela, u kombinaciji sa plažama sa crnim vulkanskim pijeskom urezaće Vam se zauvijek u sjećanje. Inače, promocija slikom Grčke u svijetu i većina grčkih razglednica baš je snimljena i uslikana na ovom ostrvu. Aktivan odmor može da počne! Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN / PERISA - FIRA  Doručak.  Slobodno vrijeme za kupanje i odmor na prelijepim plažama Santorinija. U 17:00 h odlazak u grad Firu. Fira je glavni grad ostrva Santorini i najvažnije je mjesto na ostrvu. Smješten je na zapadnoj strani ostrva. U Firi ćete doživjeti nevjerovatne zalaske Sunca. Povratak u Perisu u večernjim časovima. Noćenje.

4. DAN / PERISA - AKROTIRA - CRVENA PLAŽA Dorućak. Odlazak na izlet sa posjetom Akrotiri – arheološkog nalazišta postradalog u erupciji vuklana prije 3500 godina. Zapanjujuće  očuvano nalazište pod debelim slojevima vulkanske prašine sačuvalo je nevjerovatne artefakte blistave Minojske civilizacije. Posjeta Crvenoj plaži po Trip advisor-u najljepšoj na Santoriniju. Slobodno vrijeme i kupanje. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Naveče kolektivni odlazak busom u diskoteku u Firi. Povratak po dogovoru sa grupom. Noćenje.

5. DAN / PERISA - VINARIJA - MANASTIR SVETI ILIJA - PLAŽA PERIVOLOS Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet koji obuhvata obilazak vidikovca na najvećem uzvišenju ostrva (525m.n.v) – planini Profiti Ilia (prorok Ilija) i posjeta istoimenom manastiru koji se tu nalazi. Posjeta vinariji. Vulkansko tlo Santorinija garantuje neobična kompleksna vina i sigurno je svako od njih veoma ukusno.  Ne propustite slatki “Vinsanto”. Vinarije na Santoriniju su poznate po prostorijama za degustaciju i vinskim turama, a vinarija “Koustogianopuulos” koju ćemo i posjetiti ima muzej posvećen pravljenju vina i degustaciji. Posjeta Koustogianopuulos vinariji približiće nam nekadašnji život na Santoriniju u preko 300  m podzemnih tunela gdje pokretne lutke prikazuju kako se nekada na Santoriniju živjelo i proizvodilo vino. Na ovoj vinskoj turi probaćemo četiri vrste vina. Odlazak na plažu u Perivolos. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.

6. DAN / PERISA - OIA Doručak. Slobodno vrijeme za kupanje i odmor. Fakultativni odlazak za Oiu, potpuno bajkovito mjesto. Iako po arhitekturi slicno Firi, i samo na liticama kaldere, mnogo je mirnije, tiše, manje pretrpano turistima, a u njemu je sve još manje, građevine su minijaturne i kao da su iz neke priče. Svaki prizor, svaki detalj, kao da je sišao sa razglednica. Najveći broj turista u ovom bajkovitom mjestu se skupi u periodu pred zalazak sunca, koji se posmatra grupno sa stare tvrđave. Ipak, ako ne vidite nikakvu čar u tome da se sa masom ljudi čekate zalazak sunca i onda još se mislite čemu aplauz oko Vas, onda savjetujemo da prošetate do samog kraja litica, do vetrenjčce koja je jedan od simbola Oie i da se smjestite tu, u neku od malih baštica i u miru gledate taj čarobni zalazak sunca. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

7. DAN / PERISA – KRSTARENJE "JUTRO NA KALDERI" Doručak. Odlazak do luke Atinios, gdje organizujemo cjelodnevni fakutativni izlet ‘’Jutro na Kalderi”. Plovidba brodom do malog ostrva Nea Kameni, gdje se obilazi i danas aktivni vulkan. Potom se krstarenje nastavlja do ostrva Palea Kameni, gdje se nalazi topli izvor, mogućnost plivanja. Dolazak na ostrvo Tirasija, obilazak, kupanje, individualno uživanje uz Grčku kafu ili ručak u tradicionalnim tavernama. Potom brod nastavlja plovidbu pored litice, gdje možete napraviti fantastične slike, naročito kada se brod približi mjestu Oia ili samoj luci Atinios. Povratak u hotel u večernim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. DAN / PERISA – KAMARI (GRČKO VEČE) Doručak. Organizovana posjeta najluksuznijim hotelima na ostrvu gdje ćete provesti dan uživajući u kupanju i odmoru na bazenima sa nevjerovatnim pogledom. U večernjim časovima fakultativni odlazak na tradicionalno Grcko veče koje obuhvata trosatni program uz večeru i vino, a po završetku zvaničnog programa, svi gosti se mogu pridružiti zajedničkom Sirtakiju - tradicionalnom grčkom plesu. Povratak u hotel. Noćenje.

9. DAN / SANTORINI - ATINA  Doručak. Napuštanje soba. Slobodno vrijeme do polaska trajekta u 15:30h, koje se može iskoristiti za šoping i posjetu gradu Firi (u dogovoru sa grupom). Dolazak u luku Pirej u 23:15. Nastavak vožnje za Crnu Goru. Noćna vožnja kroz Grčku i Albaniju sa kraćim pauzama za odmor i granične formalnosti...

10. DAN / ATINA - PODGORICA  Dolazak u Podgoricu u poslijepodnevnim satima. Kraj programa.

 

CIJENA : 399 €

  U cijenu je uračunato :

- Prevoz udobnim autobusom turističke klase na pomenutoj relaciji prema programu

- Usluga sedam noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Perisi - Hotel Drossos

- Usluge vodiča za razglede prema programu

- Troškovi pratioca grupe

- Troškovi vožnje brodom Pirej – Santorini – Pirej ( avio sjedišta)

- Organizacioni troškovi putovanja

 

U cijenu aranžmana nije uračunato :

- Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja ( 10 € )

- Fakultativni izleti,ulaznice za muzeje........

- Individualni troškovi…

 

POPUSTI ZA DJECU:    0 – 2 godine --- Besplatno na ležaju sa roditeljima

                            2 – 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ( 1. dijete 30%, 2. dijete 20% )

* Napomena:  Smještaj je obezbijedjen u standardnim dvokrevetnim sobama

* Mogućnost plaćanja na 6, 9 i 12 mjesečnih rata Hipotekarne banke

* Licenca Ministarstva Turizma Crne Gore broj 22.         

Za ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Grand d.o.o. koji su sastavni dio programa putovanja

MINIMUM ZA REALIZACIJU JE 35 PUTNIKA

Vodeća turistička agencija u Crnoj Gori!